Een goed begin is het halve werk!
Plaats de barbecue op een stevige, vlakke ondergrond.
Kies een plek uit de wind of houdt rekening met de windrichting, zodat uw gasten niet in de rook zitten of last hebben van overwaaiende vonken
Steek een houtskoolbarbecue tijdig aan, zodat deze minimaal 30-45 minuten kan voorbranden
Begin pas met bakken wanneer de vlammen helemaal verdwenen zijn en de kolen en/of briketten gloeien.
Keer het vlees of de vis om als het niet meer aan het rooster plakt. Vlees dat aan het rooster of aan de bakplaat kleeft niet lostrekken, het vlees laat vanzelf los.
Gebruik een tang en géén vork om het vlees te keren, zo gaan er geen vleessappen verloren.
Kip- en varkensvlees dient u altijd helemaal gaar te eten.
Veiligheidstips
Pas op met brandbare of loshangende kleding
Spuit nooit aanmaakvloeistof op gloeiende kolen
Plaats een gasfles van een gasbarbecue nooit onder de barbecue, maar zet deze er altijd naast!
Controleer bij het uitzetten van een gasbarbecue nogmaals of u de fles goed heeft afgekoppeld en gesloten is.
Houd een emmer water of zand bij de hand om het vuur te doven.
Bij verbranding van de huid tenminste 10 minuten koelen met zacht stromend, lauw leidingwater
Bewaartips vlees
Sla het vlees direct na thuiskomst in de koeling of diepvriezer op.
Wanneer het vlees dezelfde of de volgende dag wordt genuttigd kan het in de koeling worden bewaard.
Ingevroren vlees haalt u de avond tevoren uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien
Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkomt u dat vlees dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de buitenlucht ligt.
Leg het vlees niet of zo min mogelijk in de zon.